Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av årets bästa skivor?

"Present tense"

(Domino/Playground)

Bästa låt: "Wanderlust"

Vanligtvis när band listar franska filosofer som influenser brukar jag snabbt springa åt andra hållet, men det är något med Wild Beasts som är helt oemotståndligt trots deras pretentiösa sätt att bete sig i intervjuer.

Det kan vara sångaren Hayden Thorpes fantastiska falsettröst, de analoga syntarna från tidigt 80-tal eller de intrikata – absolut pretentiösa – låtstrukturerna som är helt fascinerande.

Leedsbandet kommer här med sin fjärde skiva och redan när den förra kom för tre år sedan pratades det om ett genombrott, men jag tror att den stora knallen kommer här och nu med den här skivan.

Det händer väldigt mycket i varje låt. Man kan lyssna gång på gång och upptäcka nya saker. Men det är en sak men upptäcker direkt – vi är bara i februari, men det här är förmodligen en av årets bästa skivor.