Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En allvarsam lek med Kajsa-Tuva

/
  • Vem är jag och hur ska det synas i min konst? Bakom Kajsa-Tuva Henrikssons utställning på Galleri Bolin ligger ett års hårt arbete med att hitta sig själv och sitt uttryck.

Paradise Parque är ett samlingsnamn på allt det hon längtar till. En plats, en tid, ett sammanhang där det är lätt att leva.

Annons

– I Paradise Parque är det varmt. Som i Toscana, säger Kajsa-Tuva Henriksson. Hon hatar kyla och säger ”tyvärr”om att bo i Norrland.

– Jag längtar ständigt härifrån.

Paradise Parque är också namnet på Kajsa-Tuvas utställning som öppnar på Bolins i dag. Det är hennes första egna separatutställning på ett riktigt galleri.

– Förut har jag alltid ställt ut tillsammans med andra. Det är tryggt, för då har man hela tiden någon annan att gömma sig bakom.

Paradise Parque är utställningen som ska visa vem hon egentligen är. Hon har arbetat med den i ett år, vid sidan av jobbet som konstpedagog och mångkulturkonsulent på Jamtli.

– Jag har jobbat hårt men jag har mått bra av det.

För ett år sedan ställde hon sig frågan om hon skulle fortsätta måla eller lägga konstnärsambitionerna på hyllan. Svaret är uppenbart när man betraktar den färdiga utställningen; klart hon måste fortsätta måla när det är så himla roligt.

Kajsa-Tuvas akrylmålningar är generöst färgstarka, kontrastrika, fulla av lust och lek.

Hon säger själv att hon är en jättebarnslig person;

– Jag leker gärna. Och jag tar min lek på största allvar.

Mer läsning

Annons