Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma inspireras av Potter

Inspirationen kan skölja över en när man minst anar det. Det vet Emma Espell som alltid har med sig block och penna var hon är går.

– Jag har alltid drömt om att bli författare och kunna leva på mitt skrivande, säger hon.

Emma är 14 år och går i årskurs åtta på Parkskolan i Östersund. När hon var elva började hon skriva fantasyberättelser, inspirerad av författaren J.K. Rowling.
– Harry Potter är bland det bästa jag läst, säger hon lyriskt.

Men det dröjde inte länge innan Emma också upptäckte tjusningen med poesi och sedan dess har skrivandet varit en viktig ventil för henne. Dikterna blir ett utlopp för olycklig kärlek, orättvisor och andra destruktiva känslor. Många kan säkert känna igen sig i hennes dikt ”Mörka tankar” där någon tvivlar på om hon duger eller inte.

Mycket av det Emma skriver är baserat på egna upplevelser och är ofta ganska dystert. Men det betyder inte att hon skulle vara olyckligare än andra, säger hon.
– Jag har märkt att det är lättare att få ut känslor om man överdriver lite. Jag är deppig vissa perioder, men oftast är jag en glad person, säger Emma, och tillägger att hon kan skriva glada texter också. Mormor och morfar fick till exempel en sådan i julklapp i fjol.

Nu är det bara en vecka kvar i skolan, sedan breder sommarlovet ut sig som ett hav av möjligheter. Emma ska bland annat gå sommardansskola på Fröjdholmen, sedan åker hon på fäktningsläger.
– Fäktning är en jättekul sport, vi är inte så många tjejer och det är alltid lika kul att spöa killarna, säger hon och skrattar.
Så där ja. Lite girlpower är aldrig fel.