Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma fick sina majblommepengar stulna

Emma Jäderfeldt tillhör de skolbarn som med gott humör sålt majblommor den senaste veckan. För henne kom dock ett rejält bakslag. När nästan alla blommor var sålda upptäckte hon att pengarna i väskan var borta.

Det var i onsdags när Emma var på fritidsverksamheten Klubben i Lit som pengarna blev snodda. Hon hade då sålt i ungefär en vecka med goda förtjänster. Hon hade med sig den gröna majblommeväskan som alla säljare har och lämnade den bara utan uppsyn en liten stund när hon gick för att spela tevespel. Hemma upptäckte hon senare att alla sedlar var stulna.

– När vi räknade pengarna hemma var 360 kronor borta, det var nästan hela kassan. Jag blev jätteledsen och grät. Det känns så tråkigt när det har gått så bra att sälja, speciellt eftersom pengarna skulle gå till barn som har det svårt.

Hennes föräldrar blev också upprörda över att någon bara tog de pengar som ska göra gott. Emma har pratat med fröknar och ledarna på Klubben om det inträffade, men vem tjuven är har hon ingen aning om. Hon har inte heller hört om någon annan som förlorat sina pengar och säger att man aldrig tidigare behövt oroa sig över att få saker stulna på fritids.

– Jag hade sett fram emot att sälja majblommor, men nu känns det inte lika roligt längre, säger Emma, som trots allt tänker sälja majblommor nästa år i alla fall.