Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Arnesson bakom "Hej främling" prisas igen

Emma Arnesson som står bakom Hej främling, organisationen som främjar integration genom frivilliga insatser, får ett av årets Hugopris från företaget Sweco.

Sweco delar årligen ut Hugopriset inom olika kategorier såsom årets innovatör, årets inspiratör och årets student.

I år går priset årets inspiratör till Emma Arnesson som står bakom Hej främling. Årets inspiratör ska enligt Sweco bidra med idéer eller gärningar som syftar till att andra ska engagera sig för en hållbar samhällsutveckling.

Motiveringen att ge emma Arnesson priset lyder: "för att hon med imponerande mod, handlingskraft och minimala resurser, bidragit till socialt samhällsbyggande när det behövs som mest. Emma Arnesson har med organisationen Hej Främling! skapat integration och meningsfulla möten mellan etablerade svenskar och nyanlända när flyktingkrisen varit som störst. "

Priset delas ut på Swecos stora inspirationsdag i Stockholm den 2 februari där Emma Arnesson även ska föreläsa om sitt engagemang.

I slutet på förra året prisades Emma Arnesson och Anne Lundberg bakom Hej främling pris som årets medmänniskor på den tv-sända "Svenska hjältar"-galan.

Läs mer: Massiv uppslutning vid Hej främlings volontärträff

Läs mer: Hej Främling: – Vi tror stenhårt på det här och vill sprida konceptet

Läs mer: Årets medmänniskor är ödmjuka över stödet – och vill inspirera andra

Läs mer: Jämtar utsedda till Svenska hjältar

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android