Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eminem släpper självbiografi

Annons


Eminem är tillbaka - och är redo att berätta det för hela världen. I den nya självbiografin "The way I am", som släpps i dagarna, sjunger han ut om orsaken till de senaste årens tystnad på skivfronten. Sedan det förra studioalbumet kom för fyra år sedan har han genomgått behandling för beroende av sömnmedel och sett sin bäste vän, rapparen Proof, dö. Proof sköts ner på en nattklubb i Detroit i april 2006.

"Jag har aldrig känt en sådan smärta i mitt liv tidigare" skriver Eminem i boken. "Efter att han dog tog det ett helt år innan jag kunde göra någonting normalt igen. Det var till och med svårt att ta sig ur sängen på morgonen". Han menar att Proof var den som gjorde att Eminem fick respekt i "ghettokretsar". "Om inte Proof hade öppnat dörren för mig vet jag inte var jag hade varit idag".

Enligt branschtidningen Billboard berättar Eminem också om uppväxten i Detroit - som präglades av ständiga rån mot familjens hus och misshandel från poliser. Om sitt medicinberoende skriver han: "Jag är glad och tacksam att jag insåg att jag hade problem och kunde styra mitt liv i rätt riktning. "
Annons