Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil vill vara en färg-klick i den grå massan

/
 • Namn: Emil Bergslid
Yrke: Alltiallo hos Peckas tatueringskonst
Om sina tatueringar: Man kan säga att jag har en ond och en god arm. Den ena har färgglada bilder på olika seriefigurer som Svampbob och Billy från Grim adventures. Den andra föreställer olika karaktärer från skräckfilmer. Men ingen av mina armar är klara än, de har luckor som ska fyllas ända upp till axeln. Det finns inga gränser för mig. Kroppssmyckning är min stora passion. Jag älskar att försköna och förbättra min kropp.
 • Namn: Mattias ”Faffa” Folin
Yrke: Piercare på Man’s ruin
Om sin tatuering: Det tog 13 år innan jag gjorde verklighet av mina tankar på att tatuera ansiktet. Det är en så speciell plats att det tog tid att hitta ett mönster. Det här är maoriinspirerat och ritat på fri hand. I Sverige är det inte så många tatuerare som vill röra ansikten och händer, eftersom tatueringarna inte kan döljas. Att jag till slut valde att göra det beror på att det här är vad jag jobbar med, det är mitt liv. Och jag har inte ångrat mig en sekund.
 • Namn: Johnny Andersson
Yrke: Jobbar på ACB Laminat
Om sin tatuering: Mönstret har kommit till efter som. Först ville jag ha en kniv eller dolk, men så satt jag och bläddrade i en tidning och såg en örn. Jag tänkte att motivet skulle passa mig. Men den i tidningen såg för aggressiv ut och det stämmer inte överens med min person. Till slut hittade jag den här lugna örnen som känns perfekt för mig.
 • Namn: Annkarina Vesteraa
Yrke: Frisör
Om sina tatueringar: Jag har en flygande örn i svanken och örnen är väldigt speciell för mig. Jag är född vid polcirkeln i Nordnorge och när jag var sex år tog min morbror hand om en skadeskjuten örn, som vi döpte till Silla. Jag minns hur jag gick fram till henne och matade henne med sill, hon stod i ett koppel och var större än jag. Efter fyra månader var Silla frisk och vi släppte henne fri. Men hon fortsatte att komma tillbaka till mig och blev min vän.
 • Namn: Mats Jonsson
Yrke: Entreprenör
Om sin tatuering: Det finns inte så mycket historia bakom min tatuering, mer än att jag ända sedan jag var liten gillat drakar och dinosaurer. Bilden på draken hittade jag själv, den är lite omritad för att passa just mig och min arm.
 • Namn: Mirlinda B.
Yrke: Ska bli piercare. Går som lärling hos Faffa på Man’s ruin.
Om sin tatuering: Min hand- och armtatuering påbörjades i somras och den är inte klar än. Jag hittade mönstret, som är hennainspirerat, på nätet och gjorde om det för att det skulle passa mig. Jag har alltid tyckt att det varit snyggt med tatuerade händer, men det är ganska svårt att få färgen att sitta eftersom man rör händerna hela tiden. Att smycka kroppen har för mig blivit större och större. Jag känner mig halvklädd utan mina piercingar och smycken.
 • Namn: Marina Rådström
Yrke: Arbetar inom Mika
Marinas mamma Margareta om sin dotters tatuering: Marinas storebror gjorde en tatuering, som föreställde en ros, för tio år sedan. Ända sedan dess har Marina också velat ha en ros på armen. Nu har hon äntligen fått sin ros, som ska färgläggas på fredag (läs i dag). Blå ska den bli. Marina har också tatuerat ett hjärta på den andra armen. Hon har själv ritat den ena hjärthalvan och storebror har ritat den andra.
 • Namn: Lena Abrahamsson
Yrke: Boendehandläggare på gruppboende
Om sin tatuering: Den blå liljan är min favoritblomma. Det är vackra, ståtliga blommor och därför kände jag att jag ville ha en på armen. Det här är faktiskt min sjätte tatuering, det är 13 år sedan jag gjorde den första. Jag vet inte varför jag fastnat för just tatueringar, men det är ju lite fränt.
 • Namn: Margareta Rådström
Yrke: Sjukpensionär 
Om sin tatuering: Mina barn och mina systerbarn har ritat varsitt hjärta som jag har gjort om till en tatuering. Jag har också min mamma och pappas namn ”in loving memory”. Nu bär jag dem alltid med mig, nära mitt eget hjärta. Det känns unikt och härligt. En tatuering har man hela livet så jag tycker att det är viktigt att den betyder något.
 • Namn: Thomas Gillhover 
Yrke: Driver tatueringsstudion Sioux tattoo
Om sina tatueringar: Jag har många indiansymboler, örnar, fjädrar och buffelkranium. Indianernas kultur betyder väldigt mycket för mig. Jag tycker att deras livsfilosofi, hur de vurmar för naturen och djuren, är beundransvärd. Världen skulle vara en bättre plats om de fick bestämma över den lite mer. Man kan säga att mina tatueringar berättar mitt liv. Jag har också ett motiv som föreställer trumpinnar, eftersom jag spelar trummor, och en cadillacsymbol, eftersom jag har en cadillac i garaget.
 • Namn: Pia Lindberg 
Yrke: Undersköterska 
Om sin tatuering: Min tatuering föreställer en lom som flyger iväg. Det är mycket mystik runt lommen, den är väldigt familjär och vacker. Deras speciella läte hör man i skymningen, just under den tiden på dygnet då jag tror att människan behöver stanna upp och tänka efter lite. Jag var till Kanada för tre år sedan och träffade där en indian som hade gjort den här bilden.
 • Namn: Marlén Flemström
Yrke: Kock
Om sin tatuering: Jag tycker att jag har slitit och släpat i livet och ser mig själv som en myra. Livet börjar här nere; en myra kommer ut ur en grop och går upp över kroppen till ett barr som har formen av ett A som i Alexandra, som min äldsta dotter heter. Myran går sedan vidare mot ytterligare tre bokstavs-barr som alla står för mina barn. Tanken är att myran till slut ska komma ut på ryggen och där möta barren för barnbarnen.

En tatuering kan vara fylld av symbolik och vara ett tvärsnitt ur livet: En lom som lyfter, en myra som sliter och släpar, fyra hjärtan som möts. En tatuering kan också vara ett estetiskt smycke.
Möt tolv jämtlänningar som visar och berättar om bilderna på huden.
– Jag vill vara en liten färgklick i den grå massan, säger Emil Bergslid.

Annons

Mer läsning

Annons