Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Martinsson tog sin tionde VM-medalj

Viltmålsskytten Emil Martinsson fortsätter att vara en medaljsamlare av rang. I dag tog han ett silver i running target 10 meter blandade lopp på skytte-VM i Granada.
Det här var Strömsundsbons tionde individuella VM-medalj.

Martinsson skaffade sig ett lysande medaljläge efter den första rundan. Han sköt där 198 poäng på sina tjugo skott, ett grymt resultat som bara överskuggades av en kinesisk skytt som sköt 199. I det läget såg det gamla världsrekordet på 393 poäng ytterst hotat ut.

– Jag har nog inte skjutit 198 i mixen på tävling förut. Kanske när jag sköt svenskt rekord. Jag har aldrig skjutit 199 i alla fall, säger Martinsson som var väldigt nöjd med serien.

Han förklarar det fina resultatet:

– Jag var inte nervös där, och det var nog för att jag tittat på kinesen som hade 199 redan. Jag var nervös i andra serien i stället.

Den andra rundan skulle avgöra var medaljerna skulle gå. Martinsson sköt ihop 191 poäng och en totalsumma på 389. Kinesen lyckades hålla undan med en poäng, men ett säkrat silver blev det för Martinsson som därmed tog sitt andra individuella silver detta VM!

– Det känns bra! Jag är bäst i Europa i alla fall, alltid något.

Men, som ofta när det inte blir guld för Emil finns det ett men.

– Men, det är ju så nära så det är lite snöpligt. Det var ju den där åttan i sista serien, när jag sköt ett långsamt skott snabbare än vad jag var klar för. I och med att det skilde bara en poäng upp till kinesen var det ju den åttan som gjorde det… Men det är okej.

För visst är Martinsson nöjd. Det här var det andra individuella silvret detta VM – dessutom har han tagit ett lagguldet och ett lagbrons i mästerskapet.

I och med VM-silvret når den Strömsundsboende Osbyskytten Martinsson upp i tio individuella VM-medaljer under sin karriär.