Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-brons till Ägirsimmare

Favoritdistansen kommer i morgon.
Men redan nu har Karl Forsman, 17, fått en smakstart på EM i Eindhoven.
På måndagen slog han till med brons på 400 meter fritt, S6.
– En fin start på mästerskapet, säger pappa Mats Forsman som är på plats.

Handikappsimmaren är storfavorit när 100 meter bröstsim avgörs klockan 17.00 i morgon. Karl Forsman, SK Ägir, har den snabbaste tiden i Europa just nu, 1.36,83, och siktar förstås på guld. Men att det blev medalj redan på måndagen är inte heller överraskande.

– Tittar man på rankingen inför mästerskapet så låg han bra till även på den här distansen, säger Mats Forsman.

Karl Forsman har när Sporten ringer gått och lagt sig för att ladda inför storloppet i morgon, så det är pappa Mats som får berätta om bronsloppet.

– Han öppnade lite försiktigt och låg fyra, femma efter de första 200 meterna. Men sedan gick han upp till en tredje plats och behöll den hela vägen.

Tysken Sebastian Iwanov segrade på tiden 5.39,20, tre sekunder före israelen Yoav Valinsky och 35 sekunder före Karl Forsman.

Vi ska också nämna att det blev ett svenskt guld på öppningsdagen. Segern kom genom Maja Reichard på 100 bröstsim, SB11.

Handikappsimningen är indelad i olika klasser utifrån funktionsnedsättning. Karl Forsman finns med i SB5 i morgon. Där tävlar personer med full armstyrka men utan ben och bålfunktion tillsammans med personer med koordinationsproblem.