Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elvis firas i Dvärsätt

/
  • Johnny WiktorssonJohnny Wiktorsson firar legendens 75-årsdag med en hyllningsfest på Avagarden i helgen.Foto:

Han kallas ”The King” och skulle ha fyllt 75 år på fredag. Elvis Presley har en särskild plats i mångas hjärtan, däribland Johnny Wiktorssons – som firar legenden med en hyllningsfest på Avagarden i helgen.

Annons

– Det är en händelse värd att fira, säger Johnny Wiktorsson, som numera delvis försörjer sig på Elvis musik. Det började med att han tillfrågades att spela några av hans låtar på en konsert 2001 och sedan dess har Elvis följt med honom i mycket av det han sysslar med.

– Jag trodde inte först att jag skulle fortsätta spela så mycket av hans musik själv, men jag har märkt att låtarna betyder mycket för många människor, speciellt de som växt upp med dem. Elvis var en väldigt bred artist och unik på det viset att han behärskade så många genrer. För mig har han alltid varit ”The King”.

För fem år sedan arrangerade Johnny Wiktorsson en stor fest på Plaza i Östersund för att hylla 70-årsdagen. Det blev en lyckad fest, vilket han tror det blir även i år när det är dags för det ännu större 75-årsjubileumet. Supé och anekdoter kring Elvis och hans liv följs upp av underhållning i form av musik för Elvis-fantaster.

På de tre scenerna syns bland annat några välkända musiker som spelade redan under dennes tid. Däribland Red Hot Max som länge turnerade med sångerskan och Elvis tidigare fästmö Wanda Jackson. Janne Lucas Persson, Peter Winsnes och Benkt Andersson är några andra musiker som är med och hyllar legenden i Dvärsätt på fredag och lördag.

Mer läsning

Annons