Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvi Jonsson

Elvi Jonsson föddes 1929 i Skeeröd, Bjärnum i Skåne.

Där bodde hon under hela sin uppväxt. Hon var äldst av fyra syskon. Hon utbildade sig till lågstadielärare i Skara.

Elvi träffade sin älskade Nils från Offerdal och de gifte sig 1958 i Hässleholm. De flyttade till Norderåsen och hon jobbade som lärare där. 1962 gick flyttlasset till Frösön och det härliga huset som de köpte. Elvi arbetade på Hornsbergsskolan fram tills hon gick i pension. Hon sa ofta: "att jobba som lärare, är det roligaste som finns".

På fritiden började hon sälja bakad potatis, hemkokt godis med mera. Detta varvade hon med resor till barndomshemmet i Skåne, som hon tog över i slutet av 70-talet.

Trots hennes ålder på 80 år, så var det full fart och fläkt. Antingen träffade man henne i trädgården som hon älskade att vara i, eller inomhus där glad och svängig musik spelades. I köket var det oftast full aktivitet med varma nybakade kringlor, nykokt godis och äppelmos av äpplen från gården i Skåne. Varje dag tog hon en tur med bussen eller sin röda Amazon.

Hon älskade att träffa folk samt umgås med sina barn, barnbarn, släkt och vänner. De flesta kände igen henne som den glada goa "godistanten" från marknader och loppisar, där hon bland annat sålde sitt hemkokta godis, ballonger och popcorn. Hon sålde även växter från sin trädgård.

Hon var glad och tacksam och hade en positiv livssyn.

Vi har haft många härliga, roliga och underbara stunder tillsammans.

Döttrarna