Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elva studenter från Östersund till Universiaden

Fyra skidskyttr och sju utförsåkare från Östersund, är uttagna till Vinteruniversiaden i Italien, 11–21 december.

Vinteruniversiaden i Trentino har samlat 3 000 deltagare från 56 länder. Det kommer att bli tevesändningar i ett 100-tal kanaler, varav Eurosport kommer att sända direkt.

Den svenska truppen består av cirka 60 deltagare, där alltså elva återfinns som studenter på Mittuniversitetet i Östersund.

Med följer, förutom delegationsledningen från Sveriges Akademiska Idrottsförbund, de två skidskytteledarna Mikael Persson och Agnes Wredenberg, och alpinledaren Kristina Hultdin, alla tre hemmahörande i Östersund.

– Universiaden är en bra möjlighet att få komma ut på den internationella tävlingsarenan och förhoppningsvis väntar tufft motstånd då tävlingen har hög status i andra länder med många världscupåkare i startfältet, säger Agnes Wredenberg i ett pressmeddelande.

Skidskyttetävlingarna avgörs i fem discipliner; distans, sprint, jaktstart, mix-stafett, och masstart.I de alpina grenarna ställer Sverige upp i storslalom och slalom.

– Det är ett bra gäng vi åker ner med, med erfarenheter från världscup, Europacup, VM och junior-VM. Jag har goda förhoppningar om topplaceringar i såväl storslalom som slalom, säger Kristina Hultdin.

Universiaden är en av världens största tävlingar och har arrangerats vartannat år sedan 1959. Årets mästerskap är den 26:e Vinteruniversiaden i ordningen. Tävlingarna håller högsta internationella klass och brukar fungera som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap.

Skidskyttetruppen: Kim Adolfsson, Peppe Femling, Anna Svedin-Thunström, Simon Hallström.

Alpina truppen: Ida Heselius, Sofie Karlsson, Jenni Lundh, Veronica Smedh, Ylva Stålnacke, Jakob Eriksson, Henrik Gunnarsson, Björn Hedman, Emil Johansson, Gustav Lindbäck, Daniel Steding, Carl-Johan Öster.