Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elva berörs när växel lägger ner

Konsultföretaget Evry i Bräcke lägger ner sitt kontor.

Beskedet om avvecklingen i Bräcke kom i början av veckan och sammantaget elva personer ska beröras av att kontoret läggs ner.

Enligt uppgifter till Radio Jämtland kommer några av medarbetarna att erbjudas jobb på något annat kontor i landet, men vilket det blir är dock oklart.

– Färre och färre ringer via växel, det är samma utveckling på hela telefonimarknaden. Nu koncentrerar vi telefonin till de orter där vi också har annan verksamhet, säger Camilla Erixon, kommunikationschef, till P4 Jämtland.

Redan för en månad sedan flaggade Evry för om ett besparingsprogram vilket skulle innebär att 100 tjänster ska plockas bort i såväl Sverige som Norge.

I ett så kallat börsmeddelande från början av april ska besparingen ske genom nya ”industrialiserade leveransformer med högre grad av automatisering” Bolaget skrev också i meddelandet att kunderna i allt större utsträckning ökar sitt användande av självbetjäningstjänster.

Exakt när Bräckekontoret stänger är ännu inte fastställt.