Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa vann i hemmabacken

Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, tog enda länssegern under första dagen av den stora ungdomstävlingen Vemdalsslalom.

Annons

Under trettonhelgen är det som vanligt samling i Vemdalsområdet för landets alla alpina ungdomar. Konkurrensen är stenhård och då startlistorna vänds till andra åket så kan förhållandena variera kraftigt men i slutändan blir det ändå rättvist.

En länsåkare tog plats högst upp på pallen och det var Elsa Håkansson-Fermbäck i D16-klassen.

– Jag kände mig ganska osäker i dag, i första åket vågade jag inte gå riktigt för fullt men fick ändå en ledning på 22 hundradelar. Det gjorde det nästan ännu svårare att planera satsningen i andra, berättar Elsa som dock vann även det åket.

Elsa Håkansson-Fermbäcks prestation blir ännu lite bättre med tanke på att hon kör med ena tummen i gips.

– Det påverkade inte så mycket, mest psykiskt tror jag. Det gick bra att hålla i staven men det är klart att det finns i bakhuvudet att det kan göra ont om man ramlar igen.

Tobias Hedström, Duveds IF, gjorde också en mycket bra tävling i H16-klassen. Tobias var endast 9 hundradelar från segern och hade ledningen efter första åket men i andra åket slank Filip Vennerström, Sundsvall, förbi. De båda var dock tämligen överlägsna i sin klass.