Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa Jonsson

/

Vår farmor har nu nått sista vilan. Vilken otrolig kvinna som så länge funnits i vår närhet.

Annons

Hon föddes 1914 i Hackås i ett småbrukarhem, och det har hon värdigt burit med sig i hela sitt liv. Många är de gånger då vi suttit i hennes hem och tagit del av hennes liv och minnen. Det var inget lättsamt liv hon levde, men inte en gång har vi hört att hon gnällt eller tyckt synd om sig själv. Livet på en lantgård medför tunga moment, tidiga morgnar och sena kvällar, men vår farmor har bara haft gott att säga om detta.

Vår farfar avled år 1969 efter en kort tids sjukdom. Men vår farmor sattesig inte ner för det, nej, hon tog anställning på epidemiavdelningen på Östersunds sjukhus. Där arbetade hon till sin pensionering. Farmor var en mycket tuff kvinna, hon tog sitt körkort vid 60 års ålder och kort därefter köpte hon sin bil som gav henne en otrolig frihet. Otaliga gånger satte hon sig i bilen och körde ensam ner till sin yngsta son i Skövde.

Vår farmor var en person som man verkligen ville umgås med, detta visade sig speciellt underjularna, då hon for till den som tidigast bjudit henne hem till sig. Det var inte ovanligt att vi barnbarn redan på juldagen bjöd hem henne för att vara först till kvarn till nästa julafton. Vi kan berätta länge och väl om farmor, men det behövs inte, för de som har träffat Elsa vet vilken otrolig kvinna hon var.

Farmor hängde alltid med i vad som hände i Sverige och världsproblemen var inspirerande att prata med farmor om. Hon har varit med och format oss alla barnbarn till att värna om familjen och nära och kära. Det bär vi med stolthet med oss. Tack och sov gott till vår kära farmor Elsa.

Annons