Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa Johansson

/

Elsa Johansson, född Esbjörnsson, somnade stilla in med sina närmaste intill sig. Hon blev 97 år.

Annons

Hon föddes i ”Ol-Karls” i Kvitsle och flyttade 1913 till ”Vik” i samma by. Där föddes hennes bror Einar 1914.

Elsa fick tidigt börja arbeta med jordbruket hemma på gården, men även på Majas café i Hoverberg, ”Pålshytten” i Vigge och på ett pensionat i Skellefteå. Hon bakade dessutom tunnbröd i olika gårdar.

Elsa gifte sig 1943 med Gustav och flyttade till hans hemgård ”Bränn” i Mo. 1944 föddes dottern Asta och 1950 dottern Ella. Makarna drev jordbruket med kor, häst och grisar och hade även skolvaktmästartjänst och städning på Kvitsle skola. Elsa hann trots detta med sina intressen som var vävning, blommor, korsord, resor, läsning och sport.

1998 drabbades hon av svår sorg då dottern Asta dog och ytterligare en svår tid när maken dog år 2000.

Elsa bodde på gården tills hon var 93 år. Då flyttade hon till en lägenhet i Svenstavik och senare, vid 96 års ålder, flyttade hon in på äldreboendet Myltblomman där hon fick en mycket fin omvårdnad.

Elsa var social och gästvänlig och månade om oss alla, barnbarn och barnbarnsbarn och hon hade många omtänksamma och engagerade släktingar och vänner. Hon hade mycket att berätta från förr i tiden.

Hon var pigg och redig och skötte sig själv i stort sett fram till för fem månader sedan så hon drabbades av svåra krämpor som hon inte orkade leva med.

Vi kommer att minnas henne med värme.

Mer läsning

Annons