Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa Gisslén

Sången har blivit svagare i Frostvikens församling, men desto vackrare i himmelen.

Annons

En av bygdens musikaliska profiler, Elsa Gisslén, lämnade jordelivet den 5 januari. Ett långt liv var till ända.  Hon hade under sina 90 år verkat med musik och sång i många sammanhang. Hon har verkat som vikarierande kantor i församlingen från 60-talets början fram till sekelskiftet. Hon har spelat vid jubiléer och hemvändardagar till Guds och naturens ära.

Långt innan man började tala om att samverka med Norge så tjänstgjorde hon som kantor i Sörli, Nordli och Tunsjön under hela 27 år. Hon medverkade också i kören under lång tid och ända till slutet av förra året kunde man höra hennes vackra klara stämma sjunga med i psalmsången. Många gånger medverkade hon i kapellen i Frostviken som kantor långt in på 90-talet.

Elsa var en stillsam, social och varm människa. Hon var rak och tydlig. Det var en glädje att få träffa Elsa och byta tankar med henne, höra henne minnas gångna tider och se hennes leende när glada minnen kom fram. Elsa kommer att bli ihågkommen som en sångens och musikens budbärare. Nu har sången blivit svagare i Frostvikens gränstrakter, men vackrare i himmelen. Vi saknar Elsa!

Gusten Rolandsson

Mer läsning

Annons