Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elsa Bäck

/

Elsa Bäck, Hedeviken, har avlidit i en ålder av 76 år

Annons

Hon föddes och växte upp i Hede och var äldst i en syskonskara av fyra.

Elsa började arbeta i tidig ålder - först med en del småjobb hemma i Hede och så småningom inom Konsum både i Hede och Sveg. Bland annat drev hon den lilla affären i Ransjö i början av 60-talet. När maken John och hon bildade familj valde Elsa att prioritera hemmet och omvårdnaden av de närmaste - men fortsatte att extraknäcka med ”mätarläsning” för Härjeåns kraft, ”stå i kiosken” på Norrhede och så småningom som lantbrevbärare i byarna Hede, Hedeviken och Långå.

Elsa var en engagerad person med flera starka hobbyer, varav hemslöjden så småningom utvecklades till ett yrke. Många är de från Hedetrakten som under årens lopp gått olika kurser i exempelvis vävning, stickning och näverslöjd under Elsas uppskattade ledning.

År 1982 öppnade hon Vävbua i hemmet med tillverkning och försäljning av hemslöjd. Hon var en flitig utställare på olika marknader runt om i Härjedalen och i många hem och stugor finns alster från hennes produktion. Elsa var engagerad i många föreningar och var bland annat ordförande i Hede Rödakorskrets under tio år. Elsa lyssnade gärna på musik och missade aldrig ett Melodikryss.

Annat som satte guldkant på hennes tillvaro var barnbarnet Lovisa.

Elsa sörjs och saknas av maken John och dottern Ingrid med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons