Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elöverkänsligas förening

Elöverkänsligas förening i Jämtlands län hade i början av juni en uppskattad träff i Kroksbodarna. Rolf Lindegren berättade om sina erfarenheter med att hjälpa människor som besväras av el. Han har hjälp flera av föreningens medlemmar.

Besvären av el kan ta sig olika uttryck. Det kan vara hudbesvär, huvudvärk, tandvärk, yrsel med mera. Besvären kan ofta kopplas till en plats men orsaken till besvären kan finnas en bit bort.

Med sin erfarenhet av många elsaneringar och genom att mäta var strålningen kommer ifrån kan Rolf föreslå åtgärder.

Åtgärden kan vara att byta ut belysning och bildskärmar eller att skärma av dem på olika sätt. Det är inte så enkelt att en platt skärm är bättre än en ”tjock”. En del platta skärmar är bra, andra är dåliga, man måste mäta.

Trädgårdstelefoner är bättre än DECT-telefoner. De nya elmätarna från Jämtkraft kan ge problem men Jämtkraft har varit mycket tillmötesgående med att byta tillbaks till gamla. Jämtkraft ska ha stort tack för detta.

Föreningen bjöd på lunch. Omkring 20 personer deltog i mötet.