Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elöverkänsligas förening

Annons

Elöverkänsligas förening i Jämtlands län har haft ett trevligt årsmöte i Sunne sockenstuga med många skratt. Tio medlemmar deltog. Anna Hildebrand ledde årsmötet på ett förtjänstfullt sätt.

Före årsmötet åt vi soppa och lyssnade till och frågade Anna Hildebrand om hur landstinget arbetar. Soppa och fika ordnades av Haldis och Marianne.

2013 hade föreningen en hel del aktiviteter. Vi har arbetat för ett elsanerat vårdrum på sjukhuset, kommunerna har inventerat vårt behov av elsanerat boende. Den lågstrålande zonen i Härjedalen blev inte inrättad 2013. Elisabeth Söderberg har informerat om elöverkänslighet på Röda korset i Östersund. Tillsammans med Tandvårdskadeförbundet inbjöd vi till föreläsningar med Clas Tegenfeldt. Vi hade vårmöte på Jamtli och vi har yttrat oss över översiktsplan för Östersunds kommun och över länsstyrelsens regionala miljömålsprogram för Jämtlands län. Vi har svarat på många samtal om livet som elöverkänslig samt mätt elektromagnetiska och magnetiska fält.

Den nya styrelsen består av Siv Andersson, Birgitta Larsson, Karl-Erik Magnusson och Rolf Raneryd med Lars Brolén som ordförande. Suppleanter är Kerstin Gustavsson, Haldis Magnusson och Elisabeth Söderberg. Revisor är Stefan Söderberg med Kerstin Åsbo som suppleant. Till valberedning valdes Marie Bjurström och Britt Marie Festin med Lilian Falkdalen som suppleant.

Lars Brolén