Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elm fyramålskytt – guldet nära

Annons
Avskedsframträdandet på Fredriksskans kunde inte ha blivit bättre.

Fyra mål för egen del och storseger med 6–0 blev Viktor Elms facit när Kalmar FF besegrade IFK Norrköping på söndagen.

Och mästartiteln är nära nu – även om ingen vågar ta ordet SM-guld i sin mun.
Kalmar gjorde vad de skulle på söndagseftermiddagen och vann enkelt över redan nedflyttningsklara IFK Norrköping i säsongens sista hemmamatch. Trepoängaren som krävdes för att smålänningarna – i praktiken, men inte i teorin – skulle säkra klubbens första SM-titel var ett faktum och jublet visste inga gränser efter slutsignalen.

Spelaren i centrum för hyllningarna: Viktor Elm, som i sin sista match på Fredriksskans svarade för hela fyra fullträffar.

-Det finns egentligen inte. Man gör inte fyra mål i sin sista hemmamatch, säger Elm som efter säsongen lämnar Kalmar för holländska Heerenveen.

Omgiven av journalister och fotografer bjuder han på ett stort leende, men menar samtidigt att något SM-guld inte ska tas ut i förskott.

Med en match kvar att spela (mot Halmstad på söndag) har Kalmar nu sex poäng och elva plusmål till godo på jagande Elfsborg, som har två matcher kvar på programmet.

-Man vågar aldrig ta ut någonting förrän det är helt klart, säger Elm.

-Men spelade jag i Elfsborg skulle jag nog tänka att det är ganska kört nu.
"Kändes ganska lugnt"

I söndagens mötet på ett kyligt Fredriksskans visade Kalmar FF varför man haft serieledningen under större delen av säsongen. På bara tre minuter skapade laget tre vassa målchanser, men det skulle dröja ända till den 41:a minuten – efter att Norrköpings Felix Magro blivit utvisad – innan publiken fick jubla ordentligt.

Då var det lillebror Rasmus Elm som stod för målet, men bara minuten efter slog Viktor till.

-Det var skönt att vi fick till 1–0 där och att 2–0 kom ganska snart efteråt. Och sen, med deras utvisning kändes det ganska lugnt.

Ett grinigt Norrköping hade ingenting alls att sätta emot i andra halvlek, där snart 23-årige Viktor Elm öppnade med att göra 3–0 efter bara tre minuter. Daniel Sobralense, som ersatt skyttekungen Patrik Ingelsten sedan denne klivit av med skadekänningar redan i första halvlek, ordnade 4–0 innan Viktor Elm avslutade med ett säkert frisparksmål samt en retur på Sobralenses ribbträff.
Inget firande

6–0 alltså och titeln inom räckhåll, men något guldfirande blev det inte på söndagskvällen.

-Nej, i dag blir det nog bara en middag med familjen, säger Viktor Elm lugnt och tränare Nanne Bergstrand fyller i att laget absolut inte ska ta ut en SM-titel i förskott.

-Nej, så länge det finns minsta sannolikhet, minsta promille att vi missar guldet, tar vi inte ut någonting alls. Det skulle ge fel signaler till spelarna, säger han.

Mer läsning

Annons