Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elliphant

"A good idea"

(Universal)

Bästa låt: "Live till I die"

Med två släppta ep-skivor har svenska Elliphant lyckats bygga en hajp långt utanför Sveriges gränser. Bakom artistnamnet döljer sig Ellinor Olovsdotter, en artist som gjort sig känd lika mycket för sin dancehall-influerade rap som för sina frispråkiga intervjuer. I låtar som "Where's my mama at" och "Bitch out" ligger hon på som en musikalisk motsvarighet till MMA-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson. Attityden har Elliphant och när hon levererar den över sina släpiga tungviktsbeats vill man bara lägga sig ner, slå handflatan i golvet och stöna "tapout".

Ändå lever inte "A good idea" upp till hajpen. Vad som saknas är låtar, för på "A good idea" finns inte en enda klockren refräng eller hook. Det är dock en ganska orättvis invändning för den här recensionen skrivs av en man som sitter framför en dator i ett grått kontorslandskap. Du ska inte sitta ner när du lyssnar på Elliphant. Och du ska inte befinna dig på ett kontor. I samband med skivsläppet gör Elliphant en miniturné. Missa inte den.

Carl Cato/TT