Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen Portlid

/

Så har äntligen lilla Ellen fått ro. Saknaden är stor!

Annons

Så har äntligen lilla Ellen fått ro. Saknaden är stor!

Ellen var liten och klen. Pappa ömmade för henne. Vi var alltid tillsammans, lekte och sjöng. Ellen växte så småningom upp och klarade sig på egen hand, arbetade inom tele, fick familj, barn. Ellen fick sina törnar av livet men lyckades alltid gå vidare.

Hon träffade senare i livet Hans-Olov som blev hennes livskamrat i många år. De fick ett bra liv tillsammans. När han för två år sedan insjuknade och dog blev det ett hårt slag, Ellen repade sig aldrig helt efter detta. Ellen drabbades själv av sjukdom och har nu lämnat oss. Den tredje stämman har tystnat. Det är svårt att acceptera. Vår tröst är att Ellen fick sluta här på Matnäset i frid och ro. Vi fick vara med till slutet. Saknaden är stor.

Ellen var 13 månader yngre än vi, tvillingarna Birgit och Kerstin.

Vi lekte alltid tillsammans. Vi började skolan tillsammans. Vi tre gick sju år i samma klass. Vi konfirmerades tillsammans. Vi sjöng tillsammans.

När sjukdomen slutligen tog över lämnade Ellen oss under en av de vackraste dagarna som högsommaren ger. Hon somnade lugnt och rofyllt in i kretsen av oss syskon och vänner här på Matnäset. Hennes stämma har tystnat.

Jag saknar henne så mycket!

Mer läsning

Annons