Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen Lövbom

/

A' momma, skogshuggardottern från Rätansbyn, vårdbiträdet på Östersunds lasarett, urmakarhustrun, den duktiga husmoran, vår älskade Ellen Lövbom blev 96 år.

Annons

Hon föddes som sjätte barnet i en syskonskara om åtta av Karin och Aron Kihlman i Rätan. Som liten hade Ellen engelska sjukan och började gå först vid fem års ålder. Och som hon gick. Hon promenerade till barnbarnen i Odensala, hon gick i stan, i bärskogen, på Storsjöns is om vintrarna och på gåbingo om söndagarna.

Arbetslivet började tidigt i Haverövallens prästgård, dit hon kom efter konfirmationen. I tjugoårsåldern sökte hon och fick tjänst i Östersund. Där träffade hon Sture Lövbom, urmakare från Norrköping. De gifte sig och satte bo på Storgatan.

År 1945 kom dottern Anne, då tre år, till familjen. Ellen var hemma några år och återupptog sen yrkesarbetet fram till pensionen. Hon tyckte om att baka, laga mat, handarbeta, städa, resa, träffa familj och vänner. Vår morfar Sture gick bort 1981 efter sjukdom. Efter det bodde mormor kvar i många år och fortsatte sitt aktiva liv.

De sista åren har hon bott på äldreboendet på Trossgränd med god omsorg av personalen, besök av vår mamma Anne och hjälp av systerdottern Ellen.

Det blir tomt efter vår mormor som nu får vila efter ett långt och strävsamt liv.

Barnbarnen

Richard Fredriksson, Alingsås

Anneli Salomonsson,

Lund

Annika Amundsen, Klagshamn

Mer läsning

Annons