Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitidrott i Forshallen

Visst kändes det speciellt när stora killarna, proffsen från ligalagen beträdde vår slitna hemmaparkett i Forshallen! Elitidrott på nära håll är vi inte bortskämda med i Ragunda och det här var förmodligen första gången idrott på denna nivå spelades i Ragunda.

Denna kväll fick publiken se såväl de rutinerade isländska dragonspelarna Hlynur Baeringson, Jakob Sigurdason, amerikanen Alex Wesby samt unge talangen Oscar Granath på planen. I jämtlandslinnen fick vi bl.a. se nykomlingarna danske Adama Darboe, amerikanerna Eric Mosley och Brandon Peterson göra nyttiga minuter.

Sundsvall coachade av rutinerade Peter Öqvist som de senaste åren vunnit två SM-finaler. På andra sidan, coachande Jämtland, tidigare assisterande i Sundsvall, Pontus Frivold, numera rookiecoach i Jämtland Basket. Favorittrycket var minst sagt stort på Sundsvall Dragons.

En kanonkväll som inleddes med en föreläsning för våra basketungdomar av coacherna Peter Öqvist och Pontus Frivold, där de bl.a. pratade om vikten av träningstimmar om man vill bli duktig på basket. Där räknades inte enbart träningstimmar i laget tillsammans med coach och lagkamrater utan minst lika viktigt timmarna med spontanbasket på planen på skolgården. Timmarna man studerade sin favoritspelare i NBA, landslaget eller ligalaget och sen gick ut och själv försökte träna in det man sett på planen. Det betonades att det inte spelar någon roll var man bor utan det är tiden och engagemanget man lägger ned på sin sport som är avgörande för hur långt man kommer!

Publiken lotsades genom matchen av rutinerade speakern Lennart Hobring och på planen förmodligen en av Sveriges mest rutinerade domare Ulf Öhrman. Spelarna på planen bjöd på snygga finter, tufft försvar, blockar, dunk och en och annan trepoängare. Kort sagt en kanonkväll för alla som var där! Amerikanen Alex Wesby i sundsvallslinnet och danske Adama Darboe i jämtlandslinnet var mesta poängplockare med 26 respektive 22 poäng.

Resultat: Lagen bjöd på en mycket spännande match, där Sundsvall Dragons i halvtid ledde med 33-45 och såg ut att gå mot en komfortabel seger. Men Jämtland ville annat och kämpade sig tillbaka i matchen, de gjorde en rejäl run i sista perioden som man vann med 28-9, vilket gjorde att man till sist kunde vinna med 80-73. (14-19)(19-26)(19-19)(28-9).