Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabet Sjöström fick kramar i massor

Att Elisabet Sjöström har varit en populär kommunchef i Krokom märktes under onsdagen när hon hade stort avtackningskalas i kommunhusets kafeteria. Kön av de som ville kramas tog aldrig slut.

– Det känns både roligt och vemodigt på samma gång, säger hon.

Annons

Att försöka intervjua en person som blir omkramad var tionde sekund tillhör inte det lättaste. Men så var fallet i Krokoms kommunhus kafeteria under onsdagseftermiddagen, när Elisabet Sjöström blev avtackad efter 14 år som kommunchef. Fast hon avböjt alla former av presenter fick hon både paket och blommor av arbetskamrater, företagare och vänner. Många glada skratt hördes när minnen kom på tal men även en del tårar. Alla som kom på avtackningen fick kaffe och tårta som Elisabet Sjöström betonar att hon betalat själv.

– Det är för att inte någon ska tro att skattebetalarna betalar min avtackning.

•Förlåt en dum fråga, men hur känns det?

– Faktiskt både roligt och vemodigt. Det har varit 14 fantastiska år som jag kommer att minnas med saknad. Början av min arbetsperiod som kommunchef kanske inte var så rolig med ett gigantiskt underskott i ekonomin. Att komma ny på ett jobb och börja med att avskeda medarbetare var både tufft och jobbigt. Det kändes som om jag förstörde deras liv. Jag fick jobba med ekonomin i tre år innan det blev svarta siffror.

När Elisabet Sjöström tillträdde sin tjänst hade Krokoms kommun 40 miljoner i underskott. Nu när hon slutar är det ungefär samma siffror, men nu överskott istället.

– Det känns så enormt skönt att ekonomin är i hamn och att kommunen har så bra rykte, då känns det lättare att sluta.

• Vad ska du syssla med nu?

– Jag ska jobba med styrelseuppdrag. Just nu går jag en utbildning i Stockholm där 200 kvinnor får utbildning i styrelsearbete.

• Har du någon drömstyrelse du skulle vilja sitta i?

– Gärna ett stort internationellt företag som jobbar med bilar eller skogen. Bägge är områden som intresserar mig.

• Men du kommer att bo kvar på Frösön?

– Jag har inga planer på att flytta från länet.

• Kommer du att få tid till att syssla med något annat nu när du slutar i Krokom?

– Kanske mina veteranbilar som jag har samlat på mig. Nu har jag några Volvobilar och en gammal Jaguar som jag pysslar med ibland.

•Skruvar du själv?

– Inte direkt, men jag har ett barnbarn som jag håller på att lära upp. Jag pekar och han skruvar.

• Får jag vara ärlig så är det svårt att tro att du fyllt 65.

– Jag är mån om hälsan och kärleken. Min man och jag har varit gifta i över 40 år. Det är kanske det som håller mig ungdomlig.

Tommy Hemmingsson som är chef för kulturskolan kommer fram och säger att jag ska skriva att Elisabet har varit en toppenchef.

– Det har aldrig varit några problem att få pengar till kulturen. Jag kommer att sakna henne, säger han.