Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eliasson hela helgen

Ingen bluesfestival utan Johan Eliasson. Publiken hittar igen honom på olika platser hela helgen.

Sångaren och gitarristen Johan Eliasson har många alteregon. Mitt på dagen på lördag återfinns han som Bottleneck John på Clarion där han bjuder på bluesbrunch. När kvällen kommer tar han med sig sitt band Good Stuff för en spelning på Studioscenen på Storsjöteatern. Trion spelar passionerad gräsrotsblues och består också av Mattias Nordqvist på hammondorgel och Stig Rennestraum på trummor.

På söndag återuppstår en älskad tradition i Gamla Kyrkan som Johan Eliasson hållit liv i på egen hand de senaste åren. Det har blivit dags för Bluesmässan, bluesfestivalens avslutande inslag sedan starten för tretton år sedan. En gudstjänst där blues och andliga sånger ersätter psalmerna.

"Blues som det lät förr, bara en röst och akustiska instrument, en fot som stampar takten på golvet ersätter trummorna. Melodier och texter som präglas av det arbete, slit och lidande människor tvingades utstå, men också av den varma empati och sanna Gudstro som fick dem att orka vidare."

Även här står Johan Eliasson för sång och gitarr. Mattias Nordqvist spelar piano.

Johan Eliasson släppte nyligen hyllande skivan "All around man", som till och med blivit recenserad i Kina. Under året har han spelat på flera festivaler i Europa. Just nu pågår arbetet för fullt med nästa album som ska spelas in i Stockholm i vinter.