Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfsborgs hopp om SM-guld lever kvar

Elfsborg slog tillbaka Djurgården med 1–0. Och ännu har inte boråsarna gett upp SM-guldet.
– Märkligare saker har hänt inom fotbollen, sade James Keene.

Annons
Efter 2–5-smällen senast mot IFK Göteborg undrade många om Elfsborg skulle orka resa sig i jakten på ledande Kalmar. Inklusive lagets tränare Magnus Haglund.
– Självklart var vi lite tilltufsade, vi har inte mått så väl sedan i söndags. Det kändes som att det var mer än tre poäng på spel i dag, många spelare ville revanschera sig, sade Haglund.
Och visst fanns det krafter kvar för ett sista ryck för boråsarna. Det visade James Keene omgående. Inom loppet av de första två minuterna skapade engelsmannen ett friläge och två hörnor.
– Synd att jag missade den chansen. Men vi fick en riktigt bra start, Djurgården rörde knappt bollen under de första tio minuterna, sade Keene.
Det dröjde dock till matchminut 49 innan ledningsmålet kom. Inte oväntat var det just hete Keene som var framme. Lasse Nilsson nickskarvade fram bollen till 22-åringen som ställdes öga mot öga med store Pa Dembo Tourray.
– Jag såg att han kom ut och lyfte bollen över honom. Det var ett bra avslut och jag brukar faktiskt öva på det på träningarna.
Elfsborg skapade sedan ytterligare några farliga lägen och borde nog avgjort matchen definitivt. Men i stället var Djurgården ytterst nära en kvittering efter en rörig situation efter en hörna i slutminuterna. 1–0 innebär att Elfsborg fortfarande har möjlighet att nå i kapp Kalmar som besegrade Gefle med 3–1. Men slutresultatet på östkusten fick Elfsborgs spelare reda på först efter slutsignalen.
– Jag visste inte hur det gick i den matchen när vi spelade. Jag hörde att supportrarna jublade någon gång, men annars hade jag ingen koll, sade Keene.
Med två omgångar kvar skiljer det ännu tre poäng lagen åt, dessutom har Kalmar fem plusmål bättre i målskillnad. Det innebär att Kalmar måste tappa minst tre, helst fyra poäng under de två avslutande omgångarna. Men Elfsborg har inte gett upp.
– Vi måste definitivt vinna båda matcherna och om Kalmar förlorar någon match kan vi vinna guld. Märkligare saker har hänt inom fotbollen, menade Keene.
Tränare Magnus Haglund var betydligt försiktigare i uttalandet kring SM-titeln. Han var i stället mer nöjd med prestationen mot Djurgården och säsongen i helhet. Tyvärr för Elfsborg har Kalmar gjort det ännu bättre.
Annons