Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elevers robot tog ett fjärdepris

I lördags tävlade elever från Östbergsskolan i First lego league - en tävling i att programmera en robot att utföra vissa uppgifter på en bana.

Annons

Tio elever och två lärare var till tävlingarna i Härnösand.

First lego league är en kunskaps- och tekniktävling för barn och unga mellan 10 och 16 år. Årets tema är människokroppen.

Claes Hoglert, en av lärarna som var med, berättar att de är mycket nöjda med en fjärdeplacering i robotkörningen av totalt elva lag. Men placeringen räckte inte till något fortsatt tävlande för laget.

Magnus Myrenhammar, också lärare, berättar att det blev en lång lördag med avresa från skolan strax före klockan sju på morgonen, de var hemma igen vid niotiden på kvällen.

– Direkt när vi kom fick laget presentera sin forskning. Nästan direkt därefter var det dags för nästa presentation, den tekniska presentationen. Domarna ställde frågor om robotens konstruktion och varför den var byggd just så. Även frågor om programmeringen ställdes. Sista presentationen var om marknadsföringen.

Efter lunch var det dags för robotmatcherna. Det var tre omgångar i grundspelet och laget från Östbergsskolan tog sig vidare till semifinal.

– Sedan var det stopp. Det var intensivt men alla var nöjda med dagen. På vägen hem smiddes planer för nästa år, säger Magnus Myrenhammar.