Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna lärde sig av Brukshundsklubben

Många av Vattudalsskolans elever tog chansen att få lära sig mera om sina hundar och om hur man får dem att lyda, när Brukshundsklubben ordnade utbildningsdagar i Ulriksfors.

Annons

För femte året i rad hjälper Strömsunds Brukshundsklubb till att lära elever att få sina hundar att lyda. Detta år har tjugotre elever från Vattudalsskolan, som "elevens val" anmält intresse för detta.

Under två dagar samlades man vid Brukshundsklubbens stuga i Ulriksfors där hundarna fick prova på agility, lydnad och aktivering. Många av eleverna hade med sin egen hund, andra hade lånat hund av någon annan:

– Det här är Dagny, min mormors hund, berättade Emma Borg. Vi var med förra året också.

Bettan Kock var en av instruktörerna från Brukshundsklubben. Hon skulle lära deltagarna att få sin hund att komma till sin matte/husse, genom att först gå igenom en lång tunnel:

– Gå till andra sidan och prata med hunden hela tiden för att få den igenom. Prata, prata... Hjälper det inte så måste ni möta hunden - i tunneln.

Lilla hunden Gina var skeptisk mot att gå in i den för henne oändliga tunneln. Matte Felicia Åhlstedt fick krypa in i tunneln på motsatt sida innan det gick vägen, men det gick till slut.