Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna fick stycka älg

På tisdagsmorgonen fick niondeklassarna på Svenstaviks skola stycka älgkött. Älgen skänktes av Jägareförbundet i Berg.

– Det är uppskattat att eleverna får lära sig, säger Daniel Gustavsson, Jägareförbundet.

För tredje året skänkte Jägareförbundet en hel älg till Bergs kommun. Anledningen till det är att förbundet arrenderar mark av kommunen för att personer som inte har mark ska kunna jaga.

– Jaktintresset är väldigt stort, men alla har inte möjlighet att jaga. Det är svårt att komma in i jaktlag, så vi tycker att det här är en bra lösning, säger Daniel Gustafsson.

Första året skänktes älgen till skolbespisningen. Förra året fick eleverna stycka älgen på hemkunskapen och så var fallet även i år, men i år gick det styckade köttet vidare till äldrevården.

– Vi tänkte att det var dumt att göra samma sak i år, så äldrevården fick den. Det här har blivit en tradition och vi tänkte fortsätta med det, säger Daniel Gustafsson.

Att Jägareförbundet skänker en älg och låter eleverna stycka den har blivit ett uppskattat inslag.

– Det har blivit mycket väl mottaget, eleverna uppskattar det väldigt mycket. Det kan vara bra för dem att veta att köttet i köttdisken inte bara är en klump som ligger där, det har varit ett djur det också. Jag tror att det här är väldigt bra utbildning, säger Daniel Gustafsson.