Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever spelar Dolly Parton som sommarjobb

Sju musikaliska ungdomar i Åre kommun har fått rena rama drömsommarjobbet.
I en veckas tid har de åkt runt i kommunen med sitt tillfälliga rockband och gett konserter.
– Egentligen hade jag tänkt att söka något jobb i vården eller liknande. Men så dök det här upp och då var det inget snack, säger Erik Hemlin, fiol.

På onsdagen spelade Åre kommuns kulturskola på Shellmacken i Järpen. En av många spelningar under en hektisk vecka.

Det var i vintras som chefen för kulturskolan, Berit Lindh, kom på idén att undersöka möjligheterna att låta ungdomar jobba som proffsmusiker inom ramen för kommunens feriejobbsverksamhet.

Musikläraren UIrika Persdotter Dahlberg och ett par kollegor kopplades in på det hela och man ringde runt till olika ungdomar som kunde tänkas vara intresserade.

– Det är elever som antingen har gått ut nian eller gått första året på gymnasiet. Det gäller att de är i rätt ålder för att få ett sånt här feriejobb, säger Ulrika Persdotter Dahlberg.

En av de som fick frågan var violinisten Erik Hemlin. Han blev eld och lågor direkt.

– Egentligen hade jag tänkt att söka något jobb i vården eller liknande. Men så dök det här upp och då var det inget snack, säger han.

Han och hans kollegor i sommarorkestern spenderade den första veckan av två med att repa in låtar som Ulrika Persdotter Dahlberg valt ut och arrangerat.

– Vi ville ha lite olika typer av låtar. Så det är en låt med Dolly Parton, en med Robyn och så är det Årepolskan. Vi avslutar med Elvis Presleys Hound Dog, säger hon.

Under den andra och avslutande veckan har sommarorkestern åkt runt på äldreboenden och kaféer men även spelat på lite mer ovanliga arenor som Shellmacken i Järpen.

– Det blir ett minne för livet, säger Emma Mattsson, sång och piano.