Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever saknar kunskap

Under två dagar samlas cirka 550 elever i årskurs 4–5 från hela länet på Jamtli för att lära sig mer om jord- och skogsbruk. Det är tredje året i rad som LRF tillsammans med lokala företag och organisationer anordnar utbildningsdagarna. Totalt är det 16 olika stationer där eleverna får lära sig allt från hur man odlar grönsaker till vilka faror som lurar kring jordbruksmaskiner.

Berit Henriksson som driver Rönnegården, där hon bland annat odlar och förädlar, lärde eleverna att kråkbär inte är farliga utan man kan göra saft, sylt och marmelad av dem.

– Det märks att eleverna från landsbygden har mer kunskap kring jordbruk än de från stan. Men trots okunskapen finns det intresse av att lära sig, säger Berit

Trots att alla skolor bjuds in är det långt från alla som kommer.

– Vi lottade ut en bussresa tur och retur till en skola för att de skulle ha råd att komma. Vinnare av den lottningen blev Frostvikens skola, säger Gun Haraldsson, en av projektledarna.