Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever på annan ort gör hål i kassan

Kostnaderna för gymnasieskola interkommunala, det vill säga härjedalselever som väljer att studera på annan ort, fortsätter att göra hål i kassan för nämnden för barn, ut- bilding och fritid (buf).

Annons

För tredje kvartalet var dessa kostnader uppe i 4 062 000 kronor och för hela verksamheten redovisas ett minus på 1 249 000 och prognosen för hela året är minus 900 000.

Förutom de interkommunala utgifterna är det bara annan utbildning som visar på minussiffror i budgeten, här en halv miljon kronor.

Administrationen gick tredje kvartalet plus med 741 000, gemensamma stödanordningar 703 000 och förskolan hela 1 144 000.

Nämnden har beslutat ansöka om statsbidrag för yrkesvux nästa år. Detta för kurser inom handel och administration, fordon, omvårdnad, hotell och restaurang, industri, naturbruk och kurserna allmän orienteringskurs och yrkessvenska.