Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever bröt på skoltid

Storsjöskolan regerade när skol-DM i armbrytning på onsdagen med fyra klassvinster av åtta möjliga.

– Det är roligt att vinna och det är jag som kommer att göra det, säger Frida Eriksson tvärsäkert mitt under turneringen.

Över 60 elever från fem skolor i Östersunds kommun deltog i kommunens absolut första skol-DM i armbrytning på Östbergsskolan.

– Det här var över förväntan, säger niondeklassaren Axel Waldemarsson, engagerad armbrytare, som tillsammans med läraren Bert-Erik ”Kalle” Karlsson och klass 9ö arrangerade evenemanget.

– Vi har jobbat med planeringen sedan i våras och mer intensivt de senaste veckorna, säger Kalle Karlsson.

Frida Eriksson i årskurs 6 har knappast dåligt självförtroende och var rätt säker på en totalseger efter första omgången.

– Jag kommer att vinna.

Och tittar man i resultatlistan fick hon helt rätt. Hon tränar inte speciellt mycket armbrytning, förutom med pappa någon gång då och då.

– Men jag vinner aldrig.

Moa Waldemarsson fick möta Frida i första brytet.

– Det gjorde ont, säger hon och konstaterar att Frida är urstark.

För flera av deltagarna är armbrytning en relativ ny sport. Och många har bara testat någon gång.

Det var Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, som skapade armbrytarfebern för några år sedan. Hon har också sponsrat flera skolor i länet med armbrytarbord – precis som dem på Östbergsskolan.

Gårdagens distriktsmästerskap är inte det sista

– Vi kommer att permanenta skol-DM. Det är vår plan, säger Kalle Karlsson.