Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev skadad av fallande tak

En elev i årskurs fyra skadades i måndags i handen när rappningen från innertaket på skolan i Häggenås lossnade.

Händelsen inträffade i klassrummet och stycket som lossnade var cirka en kvadratmeter stort. Skadan i elevens hand fick sedan gipsas. Personal från kommunen åkte upp för att inspektera resten av lokalerna efter liknande skador i taket.

– Igår var vi upp och gick igenom de synliga skadorna, säger Jens Wall som är avdelningschef för drift av fastigheter i Östersunds kommun. Då beslutade vi att också stänga det aktuella klassrummet.

På tisdagen har kommunens tekniker tittat närmare på lokalerna.

– Vi har kontrollerat övriga klassrum och lokaler och där hittade vi inga fler problem, säger Jörgen Svensson som är underhållsingenjör på avdelningen för teknisk förvaltning, fastighet. Sen knackade vi ner lös rappning i klassrummet där det tidigare rasat.

Det ska nu bli nytt undertak i hela skolan. Ombyggnaden av undertaket kommer ske under sommaren och skolan bedöms kunna användas fram till skolavslutningen.

Vad som orsakat raset går inte att säga men det kan ha varit en gammal fuktskada.

Jens Wall har varit i kontakt med elevens föräldrar och eleven mår efter omständigheterna bra.