Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev kränkt och uthängd

En skola i länet har anmälts till Skolinspektionen efter att en elev i årskurs tre deltagit i en idrottslektion utomhus när det var under 20 minusgrader och att det under en tid inte fanns någon personal på plats.

Det är elevens förälder som anmält händelsen. Det framgår inte av anmälan exakt vad som inträffat men det ska ha lett till att eleven tagit skada av det.

Föräldern anmälde händelsen efter att samtal med lärare och rektorn på skolan inte lett till att situationen för eleven förbättrats. Föräldern upplever att eleven kränkts, hotats och blivit uthängd, dels i skolan men också bland andra föräldrar i bygden, samt att skolans medarbetare brutit mot tystnadsplikten.

Rektorn på skolan, kommunens skolchef och en lärare har lämnat ett yttrande till Skolinspektionen med anledning av anmälan. Rektorn säger sig ta allvarligt på anklagelserna i anmälan har gjort grundlig översyn på grund av det.

"Utifrån ovanstående åtgärder kan undertecknad med säkerhet säga att inga kränkningar mot enskild elev eller elever över huvud taget ägt rum", står det i yttrandet. I samma dokument står även att de konstaterar att inga uppgifter om eleven lämnat ut vid något tillfälle.

Aktuell pedagog har också gett sin bild av händelsen och situationen och menar bland att den aktuella eleven tillbringat mycket tid utomhus under vintern och tyckt om det, samtidigt som andra stannade inne under köldperioden.

Pedagogen menar också att denne och eleven har ett gott förhållande och att pedagogen inte känner igen den kritik som anmälan avser.