Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev blev inlåst av personal

Personalen hotade att binda fast eleven på en stol.

Personalen i skola i Östersunds kommun kritiseras av föräldrarna. I ett brev till de ansvariga på barn- och utbildningsförvaltningen berättar de om hur personalen på fritidsgården låste in pojken och att han även hotades med att bli fastbunden på en stol.

En lärare på skolan ska även ha tvingat honom att äta upp maten: "Vår son blir av sin fröken tvingad att äta viss mat, måste sitta kvar tills han gjort det fastän alla andra barn har gått".

Enligt klagomålet till de ansvariga har pojken, som har autism, aldrig haft liknande problem tidigare med skolpersonalen då alla berörda har ett gemensamt sätt att tackla matsituationen.

"Nu verkar fröken på eget initiativ ha hittat på ett nytt sätt som inte är acceptabelt på något vis. Detta har pågått under en tid, vet inte exakt hur länge, men inte vid något enstaka tillfälle", skriver föräldrarna till kommunen.