Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elena blir utan jobb

Elena Andersson är en av dem som blir utan jobb när Eniro lägger ner sin verksamhet i Östersund. Hon började gråta efter beskedet.

Under måndagen fick Elena ett samtal om extrainkallat informationsmöte klockan 9 på tisdagsmorgonen. Hon blev fundersam och spekulerade i att ett av de fyra kontoren i Sverige skulle läggas ner. Hon hade ingen tanke på att det skulle vara Östersundskontoret.

På informationsmötet fick hon beskedet att 64 tjänster försvinner från Östersund. 42 av dessa kommer att erbjudas tjänst på de nya orterna, 22 blir avskedad. Elena är en av de 22.

– Det är tråkigt, det är väldigt deppigt just nu.

Hon har jobbat på Eniro i tre år som sökspecialist.

– Ringer du 118118 kommer du till mig.

Elena har trivts mycket bra med sitt jobb.

– Jag tycker det är trist att Norrland drabbas och att man inte får arbeta med världens bästa människor längre. Det är alltid tråkigt när ett kontor stängs men det är så många som drabbas så man tycker synd om alla, säger hon.

Elena blev överraskad och berättar att hon började gråta efter beskedet.

Hon känner sig trygg över hur Eniro hanterat ärendet.

– Trygghetsrådet och Arbetsförmedlingen är redan inkopplade. De gör allt för att hjälpa oss, det känns tryggt. Nu ska jag hem och uppdatera mitt cv.

Elena berättar att folk blir uppsagda från sista maj eller tidigare beroende på när kontrakten går ut.