Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsprutande Labero – på alla sätt

Eld, eld och åter eld. Joe Laberos nya show "Inferno" är eldsprutande på alla sätt och vis. Gammalt, blandades med nytt. Men hade fått en helt ny fräschör tack vare Burnt Out Punks.

Joe Laberos nya show stampade gasen i botten direkt. Den höll en extremt hög fart. Mycket tack vare Burnt Out Punks som ger Laberos show en extra dimension till föreställningen. Men Joe Labero är ju inte Joe Labero utan sin publikkontakt och sina ordvitsar.

Måste nog erkänna att de flesta är lite småkul, i sin råa okomiska torrhet. Även jag fick smaka på hans muntliga snabbhet. Sittandes på kanten blir man lite utsatt, eftersom Joe Labero ofta och gärna använder kanterna, för att få publikkontakt.

När man får en mick uppkörd under snoken, kan man heller inget annat än att svara. Men jag avböjde att kommentera mer, eftersom jag en timme senare skulle sitta här och skriva en text om allt. Det blir lite konstigt då. Men nog fick jag skit för att jag avböjde fortsätta att medverka. Med all rätt, kanske.

Jag hade redan bildat mig en positiv uppfattning om showen, och jag tänkte inte låta den påverkas. En hel rad med klassiska nummer drogs av i ett rasande tempo. Flera var utbrytarnummer av Houdini-karaktär.

Den itusågade Burnt Out Punks-medlemmen Elin König Anderssons gjorde några snygga akrobatnummer, var den svävande damen från helvetet och kröp igenom Labero via en portal som förde tankarna till Stargate Atlantis.

Kortnumren, tricken med mobiltelefonen och det svävande bordet var ursnygga. Inramningen hade inte mycket med Dantes "Inferno" att göra. Men det var mörkt, det var hårdrock, Rammstein och Massive Attack i en salig blandning. Och det funkade som helhet.

Så det spelar ingen roll att en Labero skulle hålla ögonen på mig. Det spelade ingen roll att avslutningsnumret inte gick som det nog var tänkt. "Inferno" var den snyggaste show jag har sett med Joe Labero.