Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjälen Kjell rockande nattundersköterska

Så bugar vi på LT oss så djupt för nattundersköterskan på Björkhammars äldreboende, Kjell Berg, 28, Hammarstrand.

Han är mottagare av Svenska kommunalarbetareförbundets eldsjälspris 2010, en sannerligen inte föraktlig utmärkelse.

Kjell äntrade nyligen prispodiet i Stockholms Folkets hus tillsammans med celebriteter som skådespelerskan Mia Skäringer, som vid samma tillfälle fick motta Kommunals kulturpris.

För visat engagemang i föreningen Rockhuset i Hammarstrand fick den Stugunbördige Kjell ur Kommunals nya förbundsordförande Anneli Nordströms hand motta de yttre tecknen för sin värdighet i form av en plakett, en glasskulptur och 50 000 skattade kronor.

– Och äran, påpekar Kjell, som konstaterar att han nog får lite svårt att bortse från år 2010 den dagen han skall skriva sina memoarer.

När vi i tisdags träffade honom var han till exempel just i färd med att packa tandborsten och kalsongerna inför sin hittills häftigaste uppgift som musiker.

Tillsammans med sina kompisar i dödsmetall- och trashrockbandet Bulletsize ska han ut på en hyfsad, bussburen turné.

Turnén inleds på The Cave i Amsterdam och fortsätter till två spelningar på festivalen Metal Meltdown i Stralsund i gamla Östtyskland och vidare till Jankovaari i Finland, KGB Bar i Stockholm, The Rock i Köpehamn och ett par spelningar i Norge, Elm Street i Oslo och ett ställe i Trondheim.

De som åker är Kjell tillsammans med Östersundskillarna Andreas Persson, Niklas Gidlund och Kristoffer Svan.

Kjell är en mycket duktig gitarrist och festtrubadur och han är en av startmedlemmarna i välkända coverbandet Feejk, med säte i Stugun.

Även i gruppen Fem Pojkar har man sett Kjell tillsammans med Lennart Dahlström, Emil Höög, Mattias Sundin, och varierande trummisar i form av Mattias Nordvall, Per Svenningson, Erik Edlund och Daniel Elf.

Föreningen Rockhuset i Hammarstrand är något av Kjells baby.

Verksamheten är inrymd i ett av Ragunda kommun ägt hus intill Hammarforsens kraftstation där Kjell efter bästa förmåga hjälper traktens ungdomar till möjlighet att spela, både tillsammans och solo.

Verksamheten har skapat förutsättningar för ungdomar att uppträda på arrangemang i trakten.

Kjell är ledamot i styrelsen för Kommunals lokala sektion i Hammarstrand under ordförandeskap av Berit Forsgård, som var den som så framgångsrikt nominerade Kjell.

– Jag tycker att Kjell är ett kultursnille som engagerar sig i ungdomar och sånt ska man premiera, säger Berit.