Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjälen Karl-Ivar fick ta emot en kunglig medalj

Karl-Ivar Jonasson fick på onsdagen en kunglig medalj för betydande gärning. Medaljen delades ut av landshövdingen Jöran Hägglund.

– Jag funderade om det här verkligen är rätt, säger Karl-Ivar Jonasson.

Den kungliga medaljen för betydande gärning delas ut till någon som är verksam inom näringsverksamhet, samhällsutveckling eller ideell verksamhet.

– Det som är kännetecknande för alla är att det handlar om en verkligt betydande gärning. Vad som är betydande kan naturligtvis alltid vara subjektivt. Men för det område där man verkar ska man verkligen ha gjort skillnad och i det här fallet är det verkligen så, sa Jöran Hägglund när han lämnade över medaljen till Karl-Ivar Jonasson.

Medaljen delas ut av Kungliga Patriotiska Sällskapet. Mottagaren Karl-Ivar Jonasson grundade byggföretaget Pilgrimstadhus och äger nu Hövikens bygg- och fastighetsbolag. Att han skulle få ta emot medaljen hade han ingen aning om innan onsdagen.

– Jag är tacksam för medaljen, naturligtvis, sedan kan jag inte bedöma om det är rätt att jag får den, säger Karl-Ivar Jonasson.

Han tog emot medaljen i sällskap av anhöriga. Ceremonin på residenset var en födelsedagspresent eftersom han nyligen har fyllt år.

– Jag har förstått att något är på gång. Jag har en syster som har kommit upp från Stockholm. Men jag har inte förstått att det var den här dimensionen.