Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjäl med fotboll som största hobby

Ann-Katrin Kvarnlöf från Tulleråsen har röstats fram som Årets fotbollsförälder 2013. Tävlingen arrangeras av Länstidningen i syfte att uppmärksamma en mycket viktig grupp ideellt arbetande människor.

Det börjar bli kallt på kvällarna. Klockan är strax efter sex och Offerdals IF:s herrlag har precis inlett träningen på Trångvallen i Aspås. Intill planen står Ann-Katrin Kvarnlöf som så många gånger förr. Men det är lite speciellt i kväll. LT bjuder på tårta och en bukett blommor för att uppmärksamma utmärkelsen.

Ann-Katrin berättar att hon för egen del knappt har spelat fotboll alls. Några matcher i ungdommen, inte mer. Trots det har fotbollen tagit upp en stor del av hennes liv. Engagemanget började när äldsta sonen började spela för drygt 20 år sedan.

– Jag vet inte exakt vad det var som lockade mig. Men någonstans handlar det väl om ett stort intresse och att det är så himla roligt.

Genom åren har Ann-Katrin Kvarnlöf gjort allt som fotbollsföräldrar gör. Skjutsat till matcher, ordnat med kläder, fixat fika, förberedelser inför matcher och så vidare och så vidare. Eftersom hon till vardags arbetar som skolsköterska har det fallit sig naturligt att hon även antagit rollen som medicinskt ansvarig.

– Det händer ju då och då att någon gör illa sig och då får man rycka in och bandagera eller plåstra om.

I dag är hon lagledare för herrlaget i Offerdals IF där de tre sönerna fortfarande är aktiva. Det handlar alltså inte om pojk- eller ungdomsfotboll längre. Men sluta vill hon inte.

– Jag längtar hela vintrarna på att fotbollen ska dra i gång igen. Jag mår bra av att umgås med pigga och glada människor helt enkelt.

Lennart Matsson, chefredaktör på Länstidningen, säger att idén till utmärkelsen föddes i en diskussion om hur viktiga fotbollsföräldrarna är för sina lag och klubbar.

– I ur och skur skjutsar de till matcher, säljer lotter, tvättar smutsiga och svettiga fotbollströjor eller organiserar och tränar laget. Utan alla dessa skulle Sverige inte ha mycket att hämta i internationella fotbollssammanhang.

Årets fotbollsförälder får, förutom äran, också en prischeck på 10 000 kronor att dela med sin klubb eller sitt lag. Checken delas ut på årets fotbollsgala som arrangeras i november. Förra årets vinnare var Anna-Karin Persson från Myssjö Ovikens IF.