Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldkvarn

/

"Hunger hotell"
(Capitol/EMI)

Annons
Betyg: 3 Vem sa att 40-talisterna är på väg ut? Först levererar Ulf Lundell "Ohmaha" och nu är det dags för Plura (jag vet, 1951, men ändå) att komma med uppföljaren till förra årets hyllade "Svart blogg". På många sätt är "Hunger hotell" en klassisk Eldkvarn-skiva. Det är vemodig visrock på svenska där Pluras texter står i centrum.
Liksom förra gången är det Jari Haapalainen som producerar och där har Eldkvarn tänkt helt rätt. Haapalainen sätter sin prägel på skivan och arrangemangen är luftiga och spänstiga. Mötet mellan bandets stora rockgester och Jari Haapalainens betydligt modernare stil innebär en intressant kontrast. Det ger "Hunger hotell" en överraskande puls och Eldkvarn ett driv som de långt ifrån alltid presterar.
Ibland är lånen från förebilden Bob Dylan lite väl påtagliga, men så länge Eldkvarns stölder är så här snygga känns det mer än okej. Tröttnar man på Pluras sorgsna stämma kan man roa sig med att gissa vem som körar. Mauro Scocco, Peter LeMarc, Sophie Zelmani, Markus Krunegård och Nicolai Dunger - det är inga dåliga bakgrundssångare Eldkvarn har skrapat ihop.

Mer läsning

Annons