Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldade vid gruppboende – tillbuden undersöks av brandtekniker

En man sitter sedan i fredags häktad misstänkt för mordbrand och försök till mordbrand. Enligt åklagaren har mannen eldat upp en plaststol utanför ett gruppboende och även försökt tända på byggnaden.

Den missänkte mannen är i 40-årsåldern och bor på det aktuella LSS-boendet i länet.

Åklagare Robert Barrefelt ansåg att det fanns skäl att häkta mannen för att förhindra att han fortsätter med den brottsliga verksamheten och att han kan utgöra en risk för andra människor. Det ansåg även tingsrätten som fattade häktningsbeslutet.

– Mannen har dömts för liknade brott tidigare. Och de två aktuella tillfällena har skett nära varandra i tid, säger Robert Barrefelt.

Enligt åklagare eldade mannen 12 juni upp en plaststol utanför boendet, och inte många dagar efteråt försökte han starta en eld på den aktuella byggnaden, men elden tog sig inte.

– Mannens inställning är att han motsätter sig häktningen, säger Robert Barrefelt.

Mannen häktades också misstänkt för försök till våld mot en polisman samt för olaga hot gentemot personal på gruppboendet. Brotten ska ha begåtts i mars.

– Mannen säger sig inte ha något minne av den händelsen. Vad gäller mordbranden säger han sig ha ett svagt minne av att han eldat, men han bestrider uppsåt, säger Robert Barrefelt.

Vad gäller utredningen ska brandtekniker nu undersöka brandtillbuden och försöka utröna hur de gått till samt om det funnits risk för spridning. De kommer eventuellt också att hållas ytterligare förhör.

Tingsrätten beslutade vid häktningsförhandlingen att det genomföras en så kallad liten sinnesundersökning av mannen.

Åtal mot mannen ska vara väckt senast 2 juli.