Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldade två gånger vid boende

Med bara några dagars mellanrum eldade en man vid ett gruppboende. Nu har mannen dömts för försök till mordbrand och grov skadegörelse.

Annons

I mitten av juni försökte mannen anlägga en brand på ett boende i Strömsunds kommun genom att tända eld på en plaststol som stod nära husets träfasad. Elden släcktes av personal på boendet.

I domen står att om inte branden släckts hade det varit en "påtaglig fara för annans liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av annans egendom. NN ska därför dömas för mordbrand".

Mannen säger sig inte kunna förneka eller erkänna då han inte minns händelsen.

Bara några dagar senare eldade mannen med papper och kartong vid husets fasad. Det orsakade brännskador och förkolning på fasaden.

I rätten sa mannen att han startat en liten eld för att värma fingrarna. Också på den punkten har tingsrätten funnit honom skyldig till brott, det rubriceras som grov skadegörelse.

I förhör som gjorts, som LT tidigare skrivit, uppgav mannen han gjort detta för att han var missnöjd med sin boendeform.

Domen omfattar också olaga hot mot personal på boendet, i mars i år, samt försök till våld mot tjänsteman i samband med att polis kallades till boendet då mannen uppträtt hotfullt mot personalen.

Tingsrätten har beslutat att döma mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Den dömde mannen är tidigare dömd för olaga hot och mordbrand.