Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eländiga priser på strömmen

Är det inte dags nu att vi, Svenska Folket, kräver att något görs åt den osunda elmarknaden.

Annons

En elräkning på 9 500 kronor, i stort sett likvärdig med en månads pension efter skatt, Munchausens värld eller?

På internetsidan (dubu.se) ges många åskådliga exempel på hur vi elkonsumenter behandlas, gå in där.

Jag citerar:

”Att producera 100 GWh med vattenkraft ger en kostnad på ca 18 öre/kwh. Produktionen av 2 GWh i ett kolkraftverk kostar ca 61 öre/kWh. Den prissättning som tillämpas, hela produktionen prissätts efter det dyraste alternativet, gör att 102 GWh kostar 61 öre/kwh, istället för drygt 18 öre/kWh. Och det får vi konsumenter så vackert betala.

En annan jämförelse; en bilhandlare har 100 bilar, 98 Nissan Micra och två Rolls Royce. De senare kostar 1,8 miljoner kronor. När bilarna säljs tar handlaren 1,8 miljoner för alla 100 bilarna. Sund affärsverksamhet, eller hur?

Är det inte dags nu att kräva att riksdagen som ska representera folkviljan nu tar tag i detta och ser över hur det fungerar.

Eller är det svenska folket som är riksdagens tjänare? Kan det var så att ledamöterna har så hög lön att de inte görs medvetna om vad detta innebär för ”vanligt folk”? Det skulle också vara bra om det osunda i elproduktionen bättre belystes i press, radio och tv. Nog borde det ha större, eller åtminstone lika stort värde som prinsessbröllop och dylikt”.

Jag har skrivit till två riksdagsmän om detta, men har inte fått tillstymmelse till svar. Men för en lön på cirka 55 000 kronor i månaden kan man väl inte begära det.

Det är förvånande att något som så påverkar varje vuxen persons ekonomi visas så lite intresse.

I stället för att knyta näven i fickan, säg till, och protestera.

L. Svensson

J Nog borde en undersökning av elmarknaden ha större, eller åtminstone lika stort värde som prinsessbröllop och dylikt.

L. Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel