Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

El- och teleavbrotten fortsätter

Det är fortsatt strömlöst för drygt 650 kunder i norra Strömsund efter stormen i helgen.

Det är hushåll i Alanäs, Fjällsjö, Frostviken, Hammerdal, Tåsjö och centralorten Strömsund som får vänta ytterligare innan strömmen kopplas på.

Kraftbolaget Eon anger att vissa arbeten beräknas vara klara vid lunchtid och i eftermiddag, men i delar av Frostviken dröjer det till 21-tiden på tisdagskvällen innan avbrotten åtgärdats.

Enligt Telia är drygt 1 200 kunder drabbade av avbrott och störningar på fast telefoni: Däribland Kolåsen, Anjan, Överäng, Stora Blåsjön, Jorm, Norråker, Järvsand och delar av Gäddede och Hotings riktnummerområden.

På flera platser kommer teleavbrotten att bestå till torsdag eftermiddag, enligt Telias beräkning av driftsläget.

Två radiomaster i norra Jämtland har inte haft någon reservkraft. Invånare i området Gäddede och Jormvattnet har inte kunnat lyssna på lokala radiosändningar om stormens verkningar.
Det är företaget Teracom som sköter utsändningarna.
"Jag tycker det här är jätteallvarligt", säger Staffan Edler på länsstyrelsen till P4 Jämtland.
Han är försvarsdirektör och konstaterar det kan vara viktiga meddelanden som myndigheterna måste nå ut med i svåra lägen och därför måste frågan om driftsäkerhet i de här masterna prioriteras framöver.