Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomin tuff för kåren – fler måste engagera sig

Medlemsraset har lett till en tuff ekonomisk situation för Studentkåren i Östersund.

– Vi har skurit i precis allt vi har, säger kårordförande Pontus Rosér.

I dag är cirka 700 studenter medlemmar i Studentkåren i Östersund. Om kravet på obligatoriskt medlemskap hade varit kvar skulle antalet ha legat på flera tusen. Det stora medlemstappet innebär att kårens ekonomi har blivit kraftigt försvagad.

Pontus Rosér berättar att studentkårens ledning har fått se över alla kostnader och minska på det mesta.

– Det som kanske har slagit hårdast är att vi har väldigt lite medel att arvodera våra ideellt arbetande, säger han och konstaterar att det nu är färre personer ska göra ett större arbete.

Det är lite det som är dilemmat. För få personer vill engagera sig i kåren och verksamheten är inte större än vad en ordförande, som har ett betalt arvode, och några ideellt arbetande klarar av.

– Vi måste jobba för att få till ett större engagemang hos studenterna. Nu är det många som bara glider med utan att betala. Det blir en utmaning för oss att få fler delaktiga, säger Pontus Rosér.

Han påpekar att studentkårernas arbete faktiskt gynnar alla som studerar på Mittuniversitetet och inte bara de som är medlemmar.

– Vi gör ju det som är bäst för studenterna i stort och inte bara det som är bäst för våra medlemmar.

Pontus Rosér påpekar att Mittuniversitetet i Östersund har många distansstudenter som kanske inte är lika angelägna om att bli medlemmar.