Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekonomin stoppar kommunen från att bygga bostäder

Förslag om igångsättningstillstånd för bygge av bostäder i området Kvarna i Krokom får avslag av kommunstyrelsen.

I en motion till Krokoms kommun föreslås kommunen att utveckla området Kvarna. Området Kvarna ligger i Hissmon cirka 1,5 kilometer från Krokoms centrum och enligt detaljplanen för området får det byggas bostäder där. Personerna bakom motionen vill att kommunen sätter igång och utnyttja området och börjar bygga bostäder där. Men när motionen togs upp i kommunstyrelsen på tisdagen fick förslaget avslag. Enligt kommunstyrelsens ordförande Maria Söderberg blev det ett avslag eftersom kommunen i dagsläget inte har det ekonomiska utrymme som krävs för att exploatera området.

– Att nu ge igångsättningstillstånd och börja investera och sen kanske inte få tomterna sålda känns inte optimalt, säger Maria Söderberg.

För området finns en detaljplan som innefattar två etapper med totalt 37 friliggande tomter. Enligt samhällsbyggnadsnämndens exploateringskalkyl för båda etapperna skulle exploateringen kosta omkring 18 miljoner kronor vilket enligt nämnden skulle ge ett tomtpris på omkring 490 000 kronor.